dinsdag 24 januari 2017

24/1

Dinsdag 24/01/2016: Brussel
Als er één stad is die toeristen moeten bezoeken als ze naar België komen, is het onze hoofdstad wel. We toonden de Chinese studenten wat Brussel zoal te bieden heeft!

Onze eerste stop was aan hét landmark van Brussel: het Atomium, we luisterden waarom dit werd gebouwd en wat de functie was. Hier was natuurlijk ook tijd voorzien om foto’s te nemen. Vervolgens reisden we verder door naar het stripmuseum, waar de prachtige architectuurstijl art nouveau van Horta te bewonderen was.
In de inkomhal kwamen we te weten wat dit museum allemaal te bieden heeft. In de gift shop konden we een kijkje nemen en waren de Chinezen enthousiast over wat ze vonden.
‘s Middags lunchten we in Lunch Garden en genoten we van een uitgebreide maaltijd. Alvorens we aan het stadsspel startte, namen we een kijkje in het toeristisch infocenter van Vlaanderen en Brussel. Hier toonde mevrouw Velghe dat België uit 2 delen bestaat: Vlaanderen en Wallonië. Op een grote kaart kon je zien welke steden er waar te vinden zijn.
Tijd voor actie nu! We wandelden richting de Grote Markt, waar 4 toerisme een spel had georganiseerd.
Met een plannetje en goede moed zochten de Chinezen om ter snelst de juiste antwoorden in de Brusselse straten, zo vonden ze ook zelf Manneken Pis. Het groepje dat als eerste alle antwoorden wist te vinden, ontving heerlijke wafeltjes! Natuurlijk werd er ook een troostprijs voorzien: een Manneken Pis-figuur gemaakt uit heerlijke Belgische chocolade, dit viel bij velen in de smaak!
Nadien vertrokken we naar onze volgende bestemming onder leiding van 4TT naar het Koninklijk Paleis. Hier kregen onze gasten te horen wie de koningsfamilie was en welke activiteiten er gebeurde in dit gebouw. Onderweg terug naar huis passeerden we nog even de kerk waar alle koningen lagen begraven.







Na een geslaagde dag gevuld met cultuur, historiek, plezier en ook wat lekkers keerden we terug naar PIVA. 

Geen opmerkingen: