dinsdag 15 juli 2008

Dinsdag 15 juli 2008 Peking Opera

Vanmorgen rond 11.00uur opnieuw onze samenkomst in de Beijing 55th School.
Het was duidelijk dat Belgische avond onze leerlingen deugd had gedaan. Voor sommige Chinese collega's had de kennismaking met onze Belgische bieren misschien wel iets teveel deugd gedaan. Al bij al was het een bijzondere avond geweest die beide culturen zeker dichter bij mekaar hebben gebracht.
Onze middaglunch was opnieuw degelijk en lekker.
De inwijding in de Chinese cultuur die vandaag op het programma stond was voor ons nog vrij onduidelijk. Na enig vertaalwerk bleek het te gaan om een theoretische uiteenzetting over het verhaal, de mimiek, zang en dansbewegingen van de Peking Opera(te vergelijken met een afgestoft en verfijnd Aantwaarps theater) waarbij de bewegingen en het gebrachte verhaal bijzonder veel symboliek bevatten.













Bedoeling was dat na deze uiteenzetting een aantal van de belangrijkste bewegingen werden nagebootst door de leerlingen.
Ondanks de bijzonder deskundige begeleiding van een ex-actrice van dit bekende Peking theater
hielden wij ons hart vast bij de vastberaden imitatie van dit spektakel door onze leerlingen.
Vooral het gebruik van lans, zwaard en soort vliegenmepper (weliswaar imitatie)deed ons de wenkbrauwen fronsen. Ondanks het feit dat deze mengeling van verkleedkunst gecombineerd met bewegingen en gevechtkunst niet makkelijk te verteren is voor een gemiddelde Europeaan brachten onze leerlingen het er schitterend vanaf .Zij hebben zich die namiddag bijzonder ingespannen om aandachtig en geïnteresseerd deze Chinese theaterkunst aan te zien.Hun pogingen om deze bewegingen zo goed mogelijk te imiteren(en dit zonder ongelukken) waren bewonderingwaardig. Dit kon niet gezegd worden van onze Chinese studenten. Zij waren om het zacht uit te drukken niet erg geboeid in dit spektakel en troepten in een hoekje samen of deden hun middagdutje.














De Chinese actrice was danig onder de indruk van het Belgische talent.
Als begeleiders vonden wij dat onze studenten hier een pluim hadden verdiend en besloten de bende te trakteren in een nabijgelegen Chinese brasserie.
Hier werd nog even nagepraat en rond 17.00uur vertrokken onze leerlingen met hun Chinezen terug naar de families.

Morgen beloofd een prachtige dag te worden met de Chinese muur op het programma. Ook het weer zou ons meezitten want er wordt een mooie heldere dag voorspeld.



Hierover morgen meer........






1 opmerking:

Mrs.Cullen87 zei

Hey meid, ik zie da je je weer goe geamuseerd hebt... ik heb gisterenavond me Véro gebeld en ze komt morgen, maar ik moest alvast de groetjes doen van haar amuseer je en tot de volgende...