woensdag 16 juli 2008

Woensdag 16 Juli 2008 de Chinese Muur

Aandacht ! Aandacht !

De journalist van de VRT heeft mij vanmiddag opgebeld dat PIVA vanavond te zien zal zijn op het VRT journaal. (Als Leterme geen roet in het eten gooit !). Of het om 18.00uur, 19.00uur of het laatavondjournaal is wist hij mij niet te vertellen. Allen kijken dus !



Vanmorgen zijn we opgestaan onder een heldere blauwe lucht met een stralende zon en zelfs een licht briesje. Ideaal dus om de Chinese Muur te gaan veroveren.

Na opnieuw een lekkere lunch in de school, met z'n allen de bus in en op weg naar de Chinese Muur (Badaling, 70 km ten noordwesten van Beijing).

Vandaag kon het duidelijk niet stuk want zelfs één van de begeleidende Chinese leerkrachten kon zowaar Engels praten en deed dit ook voluit.

Iedereen had er duidelijk zin in en voor de meesten was dit het hoogtepunt van dit China avontuur. Na anderhalf uur rijden verscheen op de top van de heuvels dit machtige bouwwerk.


En inderdaad onze verwachtingen werden zeker ingelost, na de ticketcontrole kon ieder zijn gang gaan en op eigen tempo de muur beklimmen. De afspraak was om 16.30uur terug te verzamelen aan dezelfde uitgang.


Zeer typisch, de Chinezen zochten direct de massa op en draaiden rechts de muur op en de Belgen kozen voor de rustige kant en draaiden links de muur op.
Er werd wel duidelijk gemaakt dat we zelfs met flink stappen mekaar na enkele dagen nog niet zouden tegenkomen.(ongeveer 4000km lang).
Het uitzicht was fantastisch en de hellingen waren soms erg steil. Carmen en Lies waren er niet gerust in maar zetten toch door. Stephanie en Marisa stonden versteld van hun conditie, zeker wanneer ze die vergeleken met die van de Chinezen. De partner van Joeri kon niet meer volgen en klampte zich dan maar vast aan zijn juffrouw die hij na een tijdje ook uit het oog verloor.
Marcha en Isabelle maakte van de gelegenheid gebruik om er weer een echte "foto shoot" van te maken en waren duidelijk gecharmeerd door de achtergrond. Shana en Mandy konden hun ogen niet geloven en zijn er nog altijd niet over dat ze met hun delegatie "toerisme" over de Chinese muur hebben gewandeld.
Astrid genoot met volle teugen ondanks de beten op haar benen.

Fabian kon opnieuw zijn T-shirt uitwringen.
Winnie en Na lin gingen volledig op in de Chinese massa en die zagen we pas terug aan de uitgang.
Het is een mooie ervaring geweest die we nooit meer zullen vergeten. Deze dag heeft ons allen terug opgepept zodat we er morgen opnieuw klaar voor zijn om ons te verdiepen in de Taijiquan en Wushu of wat dit ook moge wezen !


Tot morgen.......

1 opmerking:

Veerle en Karel zei

Een dikke proficiat aan de organisatoren dat wij dit project zo "up to date" kunnen volgen!
Aan de leerlingen: Geniet er maar zoveel van als jullie kunnen, dit is niet iets dat jullie elke dag zullen meemaken.

Groeten,
Karel en Veerle