zondag 20 juli 2008

Zondag 20 Juli 2008 Chinese familiedag


Vanmorgen terug een blauwe hemel met zon. Het beloofd opnieuw een warme dag te worden.
Vandaag is het voor onze leerlingen familiedag. De Chinese ouders werd gevraagd om vandaag iets voor hun gast te organiseren. Wij zitten dus zonder kinderen maar zoals beloofd hebben we ze allemaal even opgebeld om te vragen wat de plannen zijn of waren voor vandaag.
We lopen even het lijstje af :

Marisa :
Hier bleek een misverstand. De familie had blijkbaar andere plannen en ze hebben Marisa naar de gastouders van Stéphanie gebracht. Hierdoor was Marisa wel een beetje ontgoocheld en niet goed gezind op haar e-mail partner. Gezien haar temperament hebben we haar gevraagd hier niet te zwaar aan te tillen en er nog een leuke dag van te maken met Stéphanie.
Stéphanie :
Zij kan er niet genoeg van krijgen en heeft haar gastgezin weer zover gekregen om gans de dag te gaan shoppen.
Shana en Mandy :
Zij brachten de voormiddag samen door in het beauty salon om even de nageltjes te laten doen en de handen en de voeten te laten masseren. Na de middag stond er een wandeling in het park en een bezoek aan de familie op het programma, of een filmpje meepikken.
Astrid :
gingen voor een ganse dag met het gezin op familiebezoek.
Joeri :
Hij was erg moe van de afgelopen dagen en is lekker lang blijven uitslapen. Daarna ging hij met de familie lunchen en daarna met zijn e-mail partner naar het park.
Lies :
Heeft ook wat langer geslapen, is samen met de familie naar de markt geweest en heeft dan gekozen voor een bezoek aan het Olympisch dorp.
Marcha, Isabelle en Fabian :
Zijn samen met de respectievelijke families naar het platteland buiten Beijing getrokken.
Uit hun reacties blijkt dat dit de moeite was en dat zij opgelucht waren om een dagje in de open natuur te kunnen vertoeven.
Winnie :
Ging met haar familie ook naar de plaatselijke markt om te shoppen en daarna ook een bioskoop bezoeken.
Lin Na :
Hebben we de ganse voormiddag trachten te bereiken maar dit is niet gelukt. Wij vermoeden dat ze weer zo is opgegaan is in haar thuislandgevoel dat ze is vergeten haar GSM op te zetten.
Carmen:
Hoort bij de shoppende die-hards, wat ze deze namiddag ging doen wist ze nog niet echt zeker.

Voor ons een rustige dag dus met voldoende tijd om onze uitstap van morgen voor te bereiden.
Bedoeling is dat wij op deze laatste dag samen met onze leerlingen nog een stukje van Beijing gaan verkennen zonder de Chinese partners.
Om 09.00uur hebben we alle leerlingen gevraagd samen te komen aan de Beijing 55th High School met al hun bagage.
De bagage laten we hier achter en gaan via de metro naar de Lama tempel, een zeer mooi Boedistisch complex dat we vorige week gemist hadden.
Vervolgens gaan we richting Tian'anmenplein waar we een uitgestippelde wandeling volgen die ons langs een paar bewaard gebleven "Hotungs" (originele woonwijken) brengt om zo te eindigen aan de Fudjiwang street(de bekendste winkelstraat van Beijing) met de bekende eetkraampjes met exotische specialiteiten zoals brochetjes van schorpioen, zeester, zeepaardjes, meelwormen en nog veel meer. De moeite om naar te kijken en voor de moedigen misschien om te proeven.
Om 16.00uur worden we dan terug op school verwacht voor een afscheidsfeest.
Van hieruit vertrekken we dan om 22.00uur rechtstreeks naar de luchthaven.
Ons vliegtuig van Hainan/Brussels airlines met vluchtnummer HU491 vertrekt dan om 01.50uur richting België. De aankomst in Zaventem wordt verwacht om 06.10uur Belgische tijd.
Wij kijken er nu al naar uit om u bij aankomst talrijk te mogen ontmoeten.

Tot dan...........

2 opmerkingen:

Veerle en Karel zei

Laat jullie culinair verwennen ...
Een schorpioen eten. Wie kan dat zeggen!
Tot in Zaventem.
We zitten vol ongeduld te wachten
op de verhalen uit China!
Groetjes
Veerle en Karel

Unknown zei

Ik volg jullie avonturen dagelijks. Heb de reportage gezien op de VRT (en opgenomen voor wie interesse mocht hebben)- was heel tof!
Vandaag ongelooflijke berichten op TV over de smog en vervuiling. Tot na de OS mogen de auto's maar om de andere dag rijden en alle bouwwerven zijn stilgelegd.
Merken jullie daar iets van ginder?
Groetjes aan iedereen!