zondag 13 juli 2008

zondag 13Juli 2008, het zomerpaleis

Na een volledige dag onze jongeren te hebben gemist waren we erg opgelucht ze op zondag allemaal fris en monter terug in de school te mogen ontmoeten. Na een rondvraag bij onze avonturiers bleken de contacten al vlot te verlopen. De grote cultuurshock bleek nogal mee te vallen.

  • Bij Shana was de douche eindelijk ontdekt en dit bleek een buis boven de wasbak te zijn waaruit warempel zelfs warm water kwam.
  • Marisa krijgt veel te veel eten en de familie begrijpt dit maar niet. Het thee'tje dat de oma voor haar meegeeft weet ze anders wel te smaken.
  • Joeri moet polletje vasthouden wanneer de straat wordt overgestoken.
  • De GSM kaart van Carmen is nu ook volledig operationeel al had ze dit nog niet onmiddellijk gemerkt.
  • Astridje is gelukkig en wordt vertroeteld door de familie.
  • Fabian heeft zijn maat gevonden en beide gaan China veroveren.
  • Lies is tevreden maar het is nog allemaal een beetje wennen.
  • Isabelle en Marcha hebben hun draai gevonden en de Chinezen zullen het geweten hebben.
  • Winnie bekijkt het van op afstand en ziet dat het goed is.
  • Mandy is op zoek naar een middeltje om toch een beetje los te kunnen komen van haar overbezorgde familie.
  • Stephanie laat zich vertroetelen en geniet van al deze extra aandacht.
  • Na Lin zullen we in het oog moeten houden of onze tolk wil niet meer terug naar België.

Zo stipt als de Chinezen zijn stonden we zondagmorgen met z'n allen om 11.00uur plaatselijke tijd klaar voor onze lunch in de kantine van de school. Deze warme lunch, inclusief een banaan en yoghourt als dessert werd goed gesmaakt door de bende. Het hanteren van de stokjes lukte al aardig en vele vorkjes bleven reeds ongebruikt achter.
Om 12.30uur was het dan met de schoolbus richting het zomerpaleis van keizerin CIXI. Deze tuin van 220 ha groot met paleizen, enorme vijver, marmeren schip en zelfs een private winkelstraat inclusief kanaaltjes zoals de reien in Brugge is één van de high lights van Beijing die iedere toerist moet gezien hebben. Het was een vermoeiende wandeling met honderden trapjes maar het was de moeite waard. Na Lin moest al haar vertaalwerk uit de kast halen want de begeleidende leerkrachten hun Engels was voor ons Chinees en niet te verstaan. De Chinese leerlingen echter blijken redelijk goed Engels te praten. De Chinese partner van Fabian ontpopte zich tot een professionele gids.


Het mag een wonder heten maar na onze tocht door het park bleek de ganse groep volledig wanneer we om 16.00 uur aan de uitgang van het park verzamelden.


Moe en tevreden iedereen terug huiswaarts en morgen opnieuw een afspraak voor een drukke dag en een belangrijk diner met de ambassade van België en de directie van de school.

PIVA nodigt op deze avond het gehele gezelschap uit (inclusief alle ouders en leerlingen) om te genieten van een typisch Belgische maaltijd. Deze maaltijd zal verzorgd worden door een oud -leerling van PIVA ,met name Renaat Morel die eigenaar is van 2 Belgische restaurants in Beijing.

Het beloofd opnieuw een spannende dag te worden en iedereen kijkt hier naar uit.
Wordt vervolgd................

5 opmerkingen:

Wenneke zei

Manyke, het is te hopen da ge goe geten het, want morgen zent apenstaarten oep een beddeke van puppyoorlellen.
Den dessert zal nen topper zen want 't is chokkelat fondu met sprinkanen en meelweureme.
De met gekapt van poes gevulde gaaiteblaas met saus van "moe foeng" (mama miracoli van bij ons) zal volgens ons een gepast veurgerecht zen.

Wai gon na met de zus en taante mis ne goeie filee puur ete on de slachterei.

Veur Shana hebbe we ne riegendoesj oepgestuurt en hoe da ze dieje moet aansluite on de buis sta in de haandlaiding.

Groete van Casper en de Joeri
:):):):):):):):):):):)...

VRF & Reneetje zei

Jan ,Jos. Zo te dien stellen jullie het fijn in China. Doen jullie de groeten van mij aan Mr Morel (ook een Renaat). Ook vele groetjes aan jullie reisgenoten.

Unknown zei

De ouders van Mandy hebben haar mail en smsjes goed ontvangen.

Dikke kusjes van mama en papa
En de beste groeten van nonkels en tantes
Beste groeten van het J.A.G.-team

Mrs.Cullen87 zei

hey astrid, heb juist een mail gestuurd, maar dacht hier ook iets achter te laten. Ik lees da je je al een beete hebt aangepast en hopelijk amuseer je je daar. groetjes
audrey

Anoniem zei

Hey Mandyke, we missen u hier al zene en rara groot nieuws ik heb een JOB!!! alleen een beetje gevaarlijk want het is in een schoenen/kleren/handtassen zaak lol daar gaan we aan failliet. Alle have fun ginder en ni te lang wegblijven he johan zaagt al hahaha dikke kusjes love you voorzichtig zijn he xxxxxmuaaaaah