zaterdag 19 juli 2008

zaterdag 19 juli 2008 de Temple of Heaven

Vandaag opnieuw een erg mooie dag, een licht bewolkte hemel met zon, het is helder en er staat een lichte bries. De vochtige warmte is verdwenen, een ideaal weertje dus om het grootste tempelcomplex van China te bezoeken. Deze keizerlijke tempel was enkel toegankelijk voor de keizer en zijn hofhouding en diende om offers te brengen aan de goden voor een goede oogst. Dit complex werd in 2005 volledig gerestaureerd. De tempel onderscheidt zich van de anderen door zijn ronde vormen met fel blauw gekleurde daken en groot park rondom met eeuwenoude cypressen.


Dankzij ons Capitool gidsje en de Engelstalige platen bij de ingang van de grootste monumenten in het park werd de functie van de tempel voor ons duidelijk. De drie Chinese leerkrachten hielden zich discreet op de achtergrond en beperkte hun communicatie met ons door af en toe een gebaar te lanceren.

Het was een indrukwekkende plaats die zeker nog een soort magie uitstraalt.
Onze leerlingen waren er klaar voor ,ondanks het feit dat de Kentucy Fried Chicken van de vorige avond bij Shana, Mandy en Lies niet goed bevallen was. Zij werden lichtelijk gehinderd door een korte aanval van "toerista". Na het innemen van een tabletje immodium en het drinken van platte Coca Cola leek het in de loop van het bezoek zienderogen beter te gaan en werden op het einde van de dag zowaar de koekjes weer boven gehaald.
Dankzij de frisse bries en de talrijke bomen in dit park kon iedereen de sfeer optimaal in zich opnemen en genieten van dit bezoek.


Rond 16.00uur werd verzamelen geblazen aan de uitgang van het park en ging het terug richting 55th High School. Moe en tevreden kwam er weer een einde aan deze interessant namiddag.



Morgen brengen de leerlingen de ganse dag door bij hun gastfamilie. Deze families werd gevraagd om op zondag iets in familiekring te organiseren voor hun student.
Uiteraard zullen wij morgen alle leerlingen opbellen om ons te informeren wat zoal op het programma stond zodat u dit via deze blog kan vernemen.

Tot morgen........

Geen opmerkingen: