vrijdag 11 juli 2008

Eerste gezellig samenzijn in Beijing



Na een warme en vochtige middag was ons gehele gezelschap terug samengekomen in de 55th High school en werden de eerste indrukken reeds uitgewisseld. Intussen had Lin Na (onze leerling met Chinese origine) zich vanuit Zuid China ook bij de groep gevoegd.


De reacties gingen van fantastisch tot enige verbazing door het grote cultuurverschil.


Bij een stukje vers fruit wenste de onderdirecteur van de school ons nogmaals van harte welkom en werden we uitgenodigd op ons eerste Chinese diner. Dit werd zeer gesmaakt door heel de delegatie. Het duurde dan ook niet lang of het ijs was gebroken en de sfeer zat er reeds goed in.


Om verder te bekomen van de jet-lag zullen de leerlingen zaterdag ganse dag doorbrengen bij het gastgezin en zal het groepsprogramma pas starten vanaf zondag met een bezoek aan het zomerpaleis.


2 opmerkingen:

VRF & Reneetje zei

Jan en Jos,
berichtjes en foto's komen goed door, ik leef met jullie mee door elke dag deze blog te openen. Zomerpaleis is zeker een aanrader (vond ik toen in 2001 het mooiste). Groetjes aan iedereen, vnl aan Lin Na (mijn beste leerlinge!) en de twee echtgenotes
Tot mails

Unknown zei

Dag Astridje ,

We zijn hier vanavond op het feest van Thomas bij jullie thuis. Het is hier heel tof met wel 20 verschillende soorten hapjes.
We hebben met veel plezier jullie berichten gelezen en volgen alles op de voet. Nu is het bij jouw 6.20u en je ligt wellicht nog te slapen. Ondertussen is het hier 23.20u en we amuseren ons nog steeds. Iedereen zit in een grote kring en het is een drukte van jewelste. Tante Marie-anne had het verslag bij van de reis van Eline in Mexico. Ze is nu in Yucatan.

Nog heel veel dikke kussen van heel de bende